Er det i år du skal have realiseret din drøm om en tilbygning, en ombygning eller ligefrem et nyt hus? Uanset om du er gør-det-selv-typen, som selv vil have en finger med i byggeprocessen, eller om du er typen, der foretrækker at overlade hele arbejdet til professionelle, så er der nogle overvejelser, du bør gøre dig inden du går i gang. Læs med her.
Lav en brainstorm
Hvad enten du bygger til, bygger om eller bygger nyt, så skal du tænke langsigtet. For uanset om du bygger til dig selv og din familie eller med tanke på videresalg, så husk at dit byggeri skal holde i mange år fremover. Det betyder også, at det er vigtigt at du får en løsning, som er skræddersyet til dig og som du kan leve med. Gør derfor dig selv den tjeneste at lave en lille brainstorm over alle de ønsker, tanker, spørgsmål og så videre, som du kan have til byggeriet. Få det fældet ned på papir og tag det med til dit møde med rådgivere og håndværkere. Så er du allerede et skridt nærmere din drømmebolig.
Søg rådgivning
Du har helt sikkert mange venner og bekendte, som har stået i din situation før. De har helt sikkert også mange gode råd. Men sørg nu for at få kvalificeret rådgivning fra enten en arkitekt eller en bygningskonstruktør. De kan rådgive om konstruktion, om materialer, om brandsikkerhed, give energirådgivning og lignende. Gode rådgivere kan også hjælpe med at skabe overblik over din byggeproces og eventuelt inddele processen i mindre bidder, så det bliver mere overskueligt for dig som bygherre.
De rigtige håndværkere er afgørende
Næste skridt er at få fat i de rigtige håndværkere. Med rigtige menes ikke kun, at du skal have fat i håndværkere med den rette faglighed. Vælger du selv at være bygherre på dit byggeprojekt, bør du hyrer håndværkere, som du kan kommunikere nemt med og som forstår dine visioner. Du kan naturligvis hyrer et byggefirma, som sørger for alt, men det er jo ikke altid det kan lade sig gøre. Måske fordi du har begrænsede midler eller ønsker at udføre flere arbejder selv. Uanset om du leder efter en tømrer eller din lokale murermester, så bør du tjekke om de er omfattet af Byg Garanti, som er din sikkerhed, hvis der er fejl eller mangler i det færdige byggeri. Tjek også referencer fra andre kunder eller om den enkelte håndværker eventuelt er ISO-certificeret.