Sådan forebygger du konflikter i familien

En familie er det vigtigste vi har. Hvis vi ikke har vores familien, står vi meget alene, men det er meget forskelligt, hvordan forholdet imellem familiemedlemmerne er fra familie til familie. Hvis der er et dårligt familieforhold, så er det formentlig ikke noget som har været til stede fra start, men derimod noget som er opstået overtid. Hvis du er et familiemenneske og vil vide hvordan du bibeholder det gode familiebånd, så læs med her.

 

Hold fast i traditionerne

Det er vigtigt med traditioner, hvis man skal holde fast i at ses som familie. Vi er selvfølgelig alle bekendte med julefrokoster, påskefrokoster, men det kan også være at I som familie har andre specielle traditioner i samles om. Pointen er at det vigtigste er at holde disse begivenheder ved lige. Så småt som man begynder at aflyse disse samlingspunkter, så risikerer man også at glide væk fra hinanden som familie.

 

Hvis du kan nikke genkendende til det overstående, så kan eventuelt selv tage teten til næste julefrokost og ligge hus til.

 

Tag på ferie sammen

Udover at holde traditionerne ved lige, så kan man også samles om en ferie. Det er ikke uvant at se diverse familiers ældste medlemmer, invitere familien med på en rejse i anledningen af et guldbryllup, rund fødselsdag eller lignende.

 

Det gode ved at tage på ferie sammen, det er at man kommer til at se hinanden på en anden måde end man i givet fald ville have gjort hjemme i Danmark. Man glemmer måske de små stridigheder der har været imellem hinanden, og derved kommer man tættere på hinanden.

 

Få praktiske stridigheder af vejen

Den sidste vigtige ting, som kan sørge for at familien ikke kommer i splid med hinanden, det er at få anskaffet sig en bobestyrer. En bobestyrer styrer en afdødes bo, og hele pointen med en bobestyrer er at der ikke skal komme arvekonflikt imellem familiemedlemmerne.

 

Man kan altså sige at en bobestyrer forholder sig objektivt, og det kan netop være løsningen i en arvekonflikt, som netop er meget subjektiv.

 

Af de forskellige bobestyrer opgaver, så omhandler de blandt andet:

 

  • At hjælpe til med at afklare arveforhold
  • Eftersøge arvinger
  • Sikre boets aktiver
  • Indkalde til bomøde efter behov
  • Værdiansætte boets aktiver
  • Administrere midlerne i boet på den mest optimale måde
  • Udarbejde boopgørelse, åbningsstatus samt en eventuel selvangivelse

Udlodde arv til arvinger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *