Sådan gør du haven forårsklar

Vi har haft mulighed for at bruge mere tid derhjemme, og nu går vi snart foråret i møde. Da vinteren ofte er hård, kold og mørk, har vi naturligvis ikke lige været så meget i haven. Men man kan allerede begynde at gøre haven både forårs-og sommerklar nu.

Her finder du 5 tips til at gå i gang med.

Gør drivhuset klar

Få ryddet helt op i drivhuset og få vasket vinduerne. Det er dejligt at kunne starte helt på en frisk igen efter en god gang rengøring. Husk at få renset al mos, alger og andet skidt med desinficerende midler for at mindske risikoen for angreb på dine nye planter. Husk at reparere drivhuset, hvis du finder defekter.

Har du endnu ikke et drivhus, er det nu, du skal have et købt, så du kan få glæde af det i den kommende sæson. Husk, at drivhuset ikke skal stå, hvor der er fuld sol hele dagen, men gerne hvor der kommer vandrende skygger, så det ikke bliver for varmt derinde om sommeren.

Bestil løg og nye planter til plantning

Hvis du ønsker nye planter, blomster eller f.eks. nye bunddækkeplanter, så er det nu de skal bestilles. Og du skal selvfølgelig have gjort klar dér, hvor de nye løg og planter skal plantes. Husk at tænke over præcis hvad du ønsker i forhold til farver, hvor højt f.eks. bunddækket må vokse, og om det skal være spiseligt.

Køb bunddække blomster her.

Få luget bedene og ryddet op

Så er det nu, du kan få ryddet ordentligt op hvert bed. Du kan fjerne planter, du alligevel ikke vil have stående præcis i dét bed, og få fjernet ukrudt. Og du skal vedligeholde, hvad du vil beholde. Så det er nu du skal have malet stakittet, behandle al træværket og få lavet en ordentlig kompostdynge. Du kan også installere beholdere til at fange regnvand.

Podning af frugttræer

Hvis du har lyst til at prøve en ny slags frugt, kan du altid pode dit nuværende træ. Podning skal ideelt foretages i slutningen af vintermånederne og de første forårsmåneder for bedste resultat. Ved at pode dit træ kan du enten introducere en anden sort af æbler, eller hvis dit nuværende træ ikke producerer så meget frugt, kan du med podning forbedre din høst til efteråret.

Podning af æbletræer er spændende, og kombinationsmulighederne er mange.

Gør haveredskaberne klar

Hvis du ikke har fået forberedt haveredskaberne i vintermånederne, er det nu en god idé at komme i gang. Alle redskaberne bør inspiceres, gøres ren, og slibes hvis nødvendigt.

Der skal selvfølgelig også bruges lidt 3-i-1-olje på f.eks. beskæresakse og hækkeklippere. Husk haveværktøjet er til for at hjælpe dig med dit havearbejde og der er mange forskellige slags at vælge imellem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *