3 ting du kan gøre for dit gamle loft

Det sker en gang imellem at vi, når vi har været igennem hele huset med forbedringer og renoveringer, kommer til at kigge op og opdage at der faktisk ikke er blevet gjort noget ved loftet. Måske er det fint, måske mangler der ikke noget, men tit er der faktisk en hel del, som vi kan gøre ved dem. Her er tre ting, som du i hvert fald skal overveje.

Få loftet efterisoleret

De fleste ældre huse har rigtig godt af en omgang loftisolering. Det er ikke noget du kan se indefra, men du kan se det på din varmeregning og du kan måske endda også mærke det på at det trækker mindre i huset. Du vælger blot, i samråd med en konsulent, hvilken type isolering, der passer bedst til dig, og får så efterisoleret hele loftet oppefra. Det er hurtigt og smertefrit og hæver værdien på dit hus markant, når energimærket stiger. Husk desuden, at du kan få et økonomisk tilskud i form at et håndværkerfradrag, når du forbedrer dit gamle hus.

Skru op for charmen

Ser loftet lidt trist ud nedefra, kan du også overveje, om der skal helt nye lofter op. Gamle trælofter kan males, men ofte giver det en meget flottere effekt at få dem skiftet helt. Vil du gerne have flotte, lyse lofter, så er gips den nemme løsning, som ovenikøbet er forholdsvist nemt at sætte op selv. Vil du derimod hellere have charmerende lofter med lidt mere personlighed, er der masser af muligheder med forskellige typer træloft. Et lyst træloft gør noget helt andet for rummet end et helt hvidt gipsloft og rummet bliver meget hyggeligere af det. Overvej din indretningsstil og vælg de lofter, der passer bedst til dig.

Lav loft til kip

Skal der virkelig ske noget, så kan du jo også vælge at få åbnet op for lyset ved at få lavet loft til kip. Det kræver selvfølgelig at du har et ubrugt loftrum og tid og overskud til, at dit hus bliver til en mindre byggeplads for en kort stund. Resultatet er til gengæld en drastisk forandring i rummet. Høje lofter og synlige loftbjælker er meget moderne og det er der god grund til. Det ser smaddergodt ud. Er der mulighed for det, så overvej at få lidt ovenlysvinduer i og luk lyset ned i stuen, det gø en verden til forskel! En drastisk forandring, der virkelig forandrer alt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *