Byg dig til en hyggelig have

Havearbejde er en af de mest givende, underholdende hobbyer du kan lave. Det bringer mange positive ting med sig og for nogle er det endda en livsstil. Det er en chance for helt at designe og skabe dit eget rum, som du næsten har fuld kontrol over. Du kan dele den skabelse med alle dine venner og familie – og så er det faktisk ikke så svært som du tror.

Baghavebær

Havearbejde giver dig mulighed for at fokusere på noget, der giver dig en følelse af ægte præstation. Det bringer dig også meget tættere på naturen og baghavebær er en af de mest belønnende former for havearbejde overhovedet. Bær og andre små frugter kræver normalt ikke så meget plads som frugttræer i fuld størrelse. Ved at dyrke flere forskellige typer kan du nyde hjemmelavet frugt fra den tidlige sommer til det sene efterår.

Det ideelle sted og jordforholdene til din bærplat i baghaven afhænger af den type bær du vil have. Der er adskillige bær du kan vælge at prøve, men de nemmeste for nybegyndere af alle baghavefrugter er brombær. Find brombærbuske her.

Giv tilbage til naturen

Når du går og nusser med din haver giver du automatisk tilbage til naturen. Du vedligeholder og plejer den, ved at gøre det meste i din have. Plantning af naturvenlige træer og buske hjælper med at skabe økosystemer for at opretholde en sundere miljøbalance.

Det er også en kilde til sunde, organiske grøntsager. Ved at bygge en hyggelig lille have med grøntsager i, ved du nøjagtigt, hvad der er i det du spiser. Du sparer faktisk også penge på det og med dit eget drivhus kan du udvide de typer og sorter af planter som du spiser.

Lidt for dyrt?

Det kan måske godt virke lidt for dyrt at gå i gang med et større projekt såsom have design i din ferie eller weekend. Det tager tid, arbejde og ikke mindst penge, og du kan således læse mere om bl.a. ferielån online. Heldigvis kan man tage lån, som understøtter ens projekter og som har den fordel, at gå til lige hvad du ønsker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *