Det kan du bruge granitskærver til

Granitskærver er små sten lavet fra granitklipper. Det er en sten med mange forskellige anvendelsesmuligheder, hvor vi vil komme ind på 2 af dem her i artiklen. Men først hvorfor du bør overveje granitskærver til dit projekt, samt fordelene der er ved dem.

En af de største fordele ved granitskærver, er at det er en utrolig hårdfør natursten. Det er en sten som kan klare alt slags vejr, og som bibeholder dens flotte udseende til stort set evig tid, både i regn, sne, slud og vind. Om de fryser ned til mange minusgrader om vinteren, og ligeledes bliver varmet godt op af solen om sommeren, gør ingen forskel. Uanset hvor hårdt vejret er, tager granit ikke skade, og forbliver flot.

Det var nogle af fordelene ved at anvende granitskærver. Lad os se nærmere på, hvad de kan bruges til.

 

Belægning

En af de mest anvendte måder at bruge granitskærver på, er til belægninger. Det kan være alt fra en belægning til en parkeringsplads, til belægning af pladser i offentlige rum. Læg belægningen, og du har en belægning for livet, som både er holdbar og flot at se på – og så er den samtidig super billige, sammenlignet med mange andre belægninger.

Skal belægningen bruges til indkørsel, parkeringsplads eller andet sted hvor der kører køretøjer, er det vigtigt at vælge den rette stenstørrelse. Her må stenene ikke være få små, da de så kan sætte sig op i dækkene.

 

Til haven

Granitskærver er også utroligt populære at anvende i haver. Både som pæn belægning og gangstier, mens også til havebedet. Granitskærver er en super godt alternativ til f.eks. træflis, da de holder for evigt. Træflis vil med tiden gå til, og der skal lægges nyt. Det problem har du ikke med granitskærver. Samtidig fungerer de super godt som dræn, hvor vandet nemt kan rende igennem det og videre ned i jorden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *