Et bambus lagen er et grønt valg i soveværelset

Som del af den grønne omstilling skal vi alle overveje vores forbrug og gerne ændre vaner, til noget som er mindre belastende for miljøet. Det lyder nogle gange overvældende, men faktisk er det allerede muligt at foretage sig nogle meget miljø-hensigtsmæssige valg, og her er det at bambus lagner kommer ind i billedet. 

Et bæredygtigt lagen for en bedre søvn

Det er ikke kun samvittigheden der får det bedre at at vælge mere grønt i form af et bambus lagen, din krop vil også takke dig. Bambus lagner har nemlig gode egenskaber som kommer naturligt fra den måde bambus fibrene er på. Fibrene er nemlig hule, hvilket gør at de hjælper kroppen med at regulere temperaturen. Så når du har det varmt, hjælper det med at ventilere, og når der er koldt, hjælper det med at holde på varmen. Når bambus så, under de rigtige forhold, er et bæredygtigt materiale, får du med et bambus lagen en ret god pakke.

Ikke alle bambus lagner er bæredygtige. Led efter lyocell

Når du skal vælge et bambus lagen er det ikke ligemeget hvilket du vælger – hvis altså du går op i miljøvenlighed. Meget fremstilling af bambus foregår desværre under forhold der ikke er miljøansvarlige. Heldigvis eksisterer der en metode, hvor produktionen foregår på en måde der tager mest mulig hensyn til naturen: lyocell. Lyocell-metoden, også kaldet tencel, er en måde at fremstille tekstil fra træfibre på, som ikke udleder kemikalier til naturen, fordi den genbruger de kemikalier den bruger. Lyocell er derfor det du bør lede efter når du leder efter et bambus lagen. Hvis der står lyocell i det, ved du at det er blevet lavet på en måde der ikke er belastende for miljøet.

Kom med på bølgen 

Der er nogle ting som virker underlige når man første lærer dem at kende, men som hurtigt bliver en naturlig del af hverdagen, og et bambus lagen har potentiale til at blive netop sådan en ting. Hvis du først prøver det vil du sikkert opdage hvor godt det er, og så vil du ikke skifte tilbage til bomuld. Når det så samtidig kan være et mere bæredygtigt valg, kan du også regne med at det vil blive mere og mere udbredt desto mere den grønne omstilling kommer i gear. En af de ting der skal gøres er nemlig at erstatte vores forbrugsvaner med nogle der er mere hensigtsmæssige, og det er et bambus lagen – men kun hvis det er i lyocell.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *