Jagt på rav: Hvad du behøver at vide

Ravjagt er et tidsfordriv, som mange mennesker nyder. Du kan finde rav i sandet eller i vandløb, hvis du leder efter det. Hvis du vil give dig i kast med hobbyen, er der nogle ting, du skal vide, før du begynder på egen hånd. Denne artikel vil dække, hvad du har brug for at vide om denne spændende tidsfordriv, herunder hvor sjovt det egentlig er!

Det er en sjov hobby, som du kan dyrke gratis.

At finde rav, er noget, du kan gøre alene, men det er også en oplagt mulighed for, at få hele familien samlet. Mindre børn vil elske at være med på ravjagt, fordi der er den der spænding, om man nu finder noget, når man går igang. Det er en hobby, som ikke koster noget, udover ens tid. Men hvis man virkelig hygger sig, så er det også noget, der giver pluspoint til ens livskvalitet. At bruge tid på at fokusere på to ting. At finde rav og at have kvalitetstid med familien.

Du behøver ikke dyrt udstyr

For at finde rav, så behøver man nødvendigvis ikke at investere i dyrts udstyr, medmindre man virkelig brænder for det. Det er ikke fordi, at det er helt umuligt at rinde rav uden udstyr. Udstyr gør det bare nemmere, og mere overskueligt, men det er absolut ikke en nødvendighed.

Vidste du, at en person, der søger efter og finder rav, kaldes en “amatørpalæontolog”.

Men hvis du gerne vi investerer i noget udstyr, og bliv klar til ravjagten, så kan du købe ravlygter, ravkeser og meget andet, som gør det nemmere at få øje på rav. Rav kan nemlig lige almindelige sten, som vi har tendens til at ignorere. For eksempel kan man lyse med en ravlygte, som vil få ægte rav til at lyse op, så man ikke bliver i tvivl.

Hvor kan man finde rav henne? 

Du behøver ikke noget særligt udstyr for at søge i sand eller vandløb. Man har fundet rav på steder over hele verden, hvor det er blevet båret af havstrømme til forskellige kyster

Du kan finde rav på strande, hvis du leder efter det, men der er andre områder, hvor folk har større held med at finde dette specielle stof, herunder vandløb og floder tæt på skove. Der siges, at der er stor chance for at finde rav ved den danse vestkyst. Helst ved daggry en anden, efter der er været storm med voldsomme bølger.

Hvordan ser rav ud?

Rav er typisk gult, men kan også være grøn eller orange. Dette stof er blevet brugt til at fremstille smykker og andre kunstformer i århundreder.

Rav, også kendt som “naturlig harpiks”, består af fossiliserede organiske planteharpikser, der er blevet ændret ved at blive udsat for naturlige faktorer som varme og tryk over en lang periode. Rav har som sådan ikke en særlig stor værdi mere, men der er en spændende historie bag om rav, og hvis man er rigtig heldig, så kan man fine ravstykker med komplette insekter indeni, men igen, så er man også virkelig heldig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *