Optimer ejendommens budget

Hvis du arbejder som ejendomsinspektør eller -administrator, oplever du sikkert at ejendommens udgifter jævnligt stiger og at nye udgiftsposter kommer til. For ikke at lægge de ekstra omkostninger over på lejerne, og for at få så meget for pengene som muligt, kan det være en god idé en gang om året at se på, om der er steder, man kan minimere omkostningerne og dermed spare penge.

Her kan man systematisk gennemgå alle ejendommens udgifter og se på, om man måske kan få et billigere tilbud på ydelser hos andre leverandører eller på anden måde bringe omkostningerne ned. Det ser vi nærmere på her i artiklen, så læs med, hvis denne situation er relevant for dig.

Her kan der være penge at spare

Et af de mange steder, man kan undersøge, er muligheden for energistyring. Med en løsning fra Brunata får man et samlet overblik over ejendommens energiforbrug, som hermed let kan aflæses. Med energistyring er der mulighed for at optimere både energiforbruget og CO2-udslippet, og her kan der være rigtigt mange penge at spare for ejendommen.

Et andet sted, man kan se på, er om ejendommens vaskekælder er udstyret med moderne og dermed energisparende maskiner, eller der er tale om gamle maskiner, der bruger væsentligt mere strøm end de nyere. Måske er det tid til at skifte ud for at spare penge på strøm, men også give lejerne en bedre service.

Hvis ejendommens serviceopgaver som f.eks. græsslåning, hækklipning, snerydning og andet er udliciteret til eksterne leverandører, kan man indhente tilbud hos andre og se, om der kan være penge at spare her. Måske kan det være billigere selv at ansætte folk til de praktiske opgaver. Her er der desuden den fordel, at de også kan gå til hånde med andre små og store opgaver, fremfor at skulle tilkalde hjælp udefra, når der opstår en situation, som ejendommens egne folk kunne have klaret.

Der er altså flere ting, man kan se på, når man ønsker at optimere ejendommens budget, og det betaler sig som sagt at gennemgå ejendommens udgifter med jævne mellemrum og se, om noget kan gøres billigere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *