Sådan behandler du bedst dine betonoverflader

Betonoverflader er blevet utrolig populært hos både private og erhvervet. Som oftest er det en forholdsvis billig løsning, og samtidig giver det er industrielt og råt look, hvad end du laver et råt betongulv, en betonbordplade eller lignende.

Men mange ved ikke, at betonoverflader kræver en behandling, særlig inden du tager det i brug, da det ellers vil suge rigtig meget fugt til sig, hvilket kan efterlade mærker. Taber du eksempelvis en klat smør på bordet eller gulvet, så vil betonen lynhurtigt have suget lidt fedtstof til sig, hvilket vil efterlade en lille plet.

Men du kan heldigvis forhindre, at skaden bliver alt for stor, hvis du sørger for at behandle overfladen umiddelbart efter, at du har ladet betonen størkne helt.

Hvilken behandling skal jeg vælge?

Når du skal vælge overfladebehandling til din betonoverflade, så skal du selvfølgelig være klar over, hvad overfladen skal kunne holde til. Er det et industrigulv, hvor mange mennesker skal gå rundt hver dag, eller er det din bordplade ved køkkenøen. De to overflader har ikke nødvendigvis brug for den samme fladebehandling.

Behandling af betongulve

Når du ønsker at beskytte dit betongulv, kan du med fordel kigge på en fugtspærre til betongulv samt en beton sealer. Når du anvender en fugtspærre, giver du betonen en behandling, der søger for, at fugten ikke trænger ned i betonen, hvilket betyder, at gulvet ikke vil suge med samme kraft, hvis der skulle komme noget på det.

Du kan også anvende en beton sealer, hvis du har et slebet eller polerede betongulv, som oftest er tilfældet i de private hjem. Den rigtige beton sealer giver en god modstandsdygtighed og skaber en øget holdbarhed i fladen, hvilket uden tvivl er at foretrækker på en overflade, hvor der er stor aktivitet.

Behandling af betonbordplader

Når du skal behandle din betonbordplade, giver det særlig god mening at overveje en overfladebehandling, der gør betonen afvisende overfor olier, fedtstoffer og andre væsker. Derudover skal du selvfølge sikre dig, at den behandling du bruger er fødevaregodkendt, når den er hærdet eller tørret.

Er du i tvivl om, hvilke overfladebehandlinger der egner særlig godt til betonbordplader, så skal du kontakte et byggemarked eller der, hvor du overvejer at købe overfladebehandlingsproduktet.

Kig efter de miljøgodkendte produkter

Uanset hvilken betonoverflade du skal behandle, så er det altid en fordel at vælge de fladebehandlingsprodukter, som er CE-mærket. På den måde sikrer du, at du ikke selv udsættes for farlig kemi både i selve behandlingen, men ligeledes i det daglige brug efterfølgende. Er produktet CE-mærket, er du også sikret et produkt, der er af høj kvalitet, så du ikke behøver give behandlingen oftere end nødvendigt. 

Derudover er du med til at støtte op om produkter, hvor der er tænkt over brugersikkerheden og oftest har produkterne også et miljømæssigt perspektiv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *