Sådan bliver du inspireret selv under en nedlukning

Har du svært ved at holde humøret, engagementet og inspirationen oppe under nedlukningen? Du får ikke lige så mange arbejdsideer, du har ikke lige så mange sjove og spontane indfald til indretningen eller parforholdet derhjemme.  

Der er en meget god forklaring på det – vinteren og coronaen. Det kan anses som en mindre gave, at vi så konkret kan finde synderen til vores problem.  

Det nytter dog intet, hvis ikke du vælger at handle på det. Du er den første og største kilde til din egen inspiration og oplevelse.  

Vinteren og coronaens favntag 

I hele 2020 var der ikke en eneste dag, hvor temperaturen kom under nulpunktet. Faktisk var der allerede i februar begyndt at være dage med plus 10 grader. Foråret kom virkelig tidligt, og selvom bekymringerne gik på den nye pandemi og klimaet, der mildest talt opførte sig besynderligt, så var der solvejr.  

Solvejr kommer der ikke meget af i februar eller temperaturer over de 5 grader. Selv uden corona ville vi være nødsaget til at holde os meget indendørs. Læg så dertil at januar og februar er de kedeligste måneder i restaurationsbranchen. Så ville hverdagen nok ikke være så meget anderledes egentlig.  

Der er dog den store forskel, at vi faktisk kunne mødes med vores venner, skulle vi nu få lyst til det. Vi kunne tage på museer. Vi kunne tage i biografen. Vi kunne tage på observatorium, på kunstudstilling, til koncerter osv.  

Vi må altså kigge andre steder hen for at få fyldt vores kulturelle bæger og finde oplevelser og inspiration.  

Kom ud, kom op og styrk din mentalitet 

Hvor skal du gå hen nu? Hvor skal du få dine oplevelser, hvor skal du finde inspiration, så du kan holde krisen og kulden ud?  

Du skal i hvert fald komme ud af dit hjem – hvis det er muligt for dig. Pak dig ind i noget varmt tøj og kom ud på en lang gåtur. Tag dig en løbetur, dyrk noget idræt, gymnastik eller spark til en bold i din baghave. Med alle de timer, mange af os sidder stille i disse tider, er det klart, at inspirationen og det mentale lider et lille knæk.  

Du kunne også besøge spartanmentality.dk og dér finde hjælp til, hvordan du få styrket det mentale.  

Virtuelle platforme med et væld af oplevelser 

Finder du ikke inspirationen i skoven på en løbetur, så har du i hvert fald fundet noget andet – et bedre humør og en sundere fysisk og mentalitet.  

Herefter kan du søge inspiration på alle de platforme, hvor det er muligt at møde den. Det kunne være, du kunne finde inspiration i en film, ved en online koncert, online museer eller noget fjerde.  

Der er ekstremt mange kulturudbud online, som du kan besøge, hvis du mangler nogle kulturelle oplevelser.  

Ellers kan du blive offline og bruge tid på projekter, spil eller andet med de mennesker, du nu engang deler tag med. Det er kun, hvis I ikke river hovedet af hinanden – ellers må I holde jer til computerskærmene.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *