Sådan bygger man et grønt og bæredygtigt hus

Der har aldrig været så meget fokus på bæredygtighed nogen sinde før, og dette gælder også i byggebranchen. De store klimaændringer har forårsaget et nyt synspunkt og angrebsvinkel i de fleste processer og produktioner i store del af verdenen. Hvis klimakrigen skal vindes, kræves der ansvar. Ikke kun fra forskellige lande, men også helt ned til ansvar fra privatpersoner. Men er det nødvendigt at bygge et helt nyt hus, for at optimere bæredygtigheden, eller kan man selv foretage visse ændringer så ens nuværende hus er så bæredygtigt som muligt. Herunder findes tips og idéer til, hvordan man bygger et grønt og bæredygtigt hus, og hvilke ændringer du nemt kan foretage derhjemme i din nuværende bolig.

Bygning af ny bolig handler om energi-og hvordan du sparer på den!

Klimaændringer og energiforbrug hænger desværre sammen. Men der er ingen der ikke ved at det at spare energi, kan hjælpe klimakrisen. Så det er præcis her der skal lægges vægt. Der skal spares energi. Og den energi kan spares ved at designe et hus der holder en bestemt, men god temperatur. Der skal tages hensyn til hvordan boligen vendes i forhold til solens varme, isolering af tag, gulve, vinduer og mure. Der skal bruges varmegenvindingssystemer så energiforbruget samt kulstofemissionerne holdes så lavt som muligt.   

Gør din nuværende bolig mere bæredygtig

Her skal du tænke over, hvad du allerede nu kan ændre i din bolig med samme tankegang som ovenstående. Hvor kan du spare på energien. Boligen skal være isoleret bedst muligt, så her gælder det igen at kigge om du kan optimere den isatte isolering, eller om den skal udskiftes. Der skal spares på vandet, så en vandbesparende bruser er måske en idé, ligesom en opvaskemaskine med A+++ vil hjælpe dig godt på vej. Solceller eller varmepumper er også begge ideelle løsninger til et mere bæredygtigt hjem. Husk på at hver lille ting hjælper. Selv hvis du bare skifter over til mere grønne rengøringsartikler, vil det have en positiv effekt. Derudover skal der både sendes til genbrug, men også købes fra genbrugsbutikkerne. Det vil både pengepungen og miljøet takke dig for.

 

Mange huse det blev bygget i 60’erne og 70’erne har benyttet produkter med det kræftfrembringende produkt der hedder PCB. Dette produkt er sundhedsskadeligt og er kategoriseret som en miljøgift. Du kan se mere om PCB forgiftning her. Så hvis dit hus er bygget der, kan det i alle tilfælde være en god ide at få det tjekket.  

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *