Sådan hjælper du en kollega med et alkoholproblem.

Sådan hjælper du en kollega med et alkoholproblem.

Det kan være svært at vide, hvordan man skal hjælpe en kollega, der kæmper med et alkoholproblem.

Mange føler, at de ikke er det rette sted at tilbyde hjælp, eller de ved ikke, hvad de skal sige.

Hvis du er bekymret for en kollega og dennes alkoholvaner, er der her nogle skridt, som du kan tage for at hjælpe vedkommende:

Tal åben og ærligt om din bekymring.

 Tal med dem om dine bekymringer på en fordomsfri måde. Det kan være en vanskelig samtale, men det er vigtigt at give udtryk for dine bekymringer og tilbyde støtte.

Anbefal professionel hjælp.

Opmuntre dem til at søge professionel hjælp. Der er mange ressourcer til rådighed til at hjælpe dem, der kæmper med alkoholisme, og din kollega kan have gavn af at tale med en alkoholrådgiver eller en professionel alkoholbehandler.

Tilbyd din hjælp.

Mange er bange for at den tid de bruger på alkoholbehandling vil gå ud over deres job, så tilbyd din hjælp på enhver måde, du kan. Uanset om det er at hjælpe med projekter på arbejdet, tilbyde at køre dem til aftaler eller bare være der for at lytte, kan din støtte gøre en stor forskel.

Hvis du har en kollega, der kæmper med alkoholisme, skal du ikke tøve med at række hånden ud og tilbyde hjælp. Med din støtte kan de få den behandling, de har brug for, og overvinde denne vanskelige udfordring.

Hvis du ikke er sikker på, hvordan du skal føre denne samtale, er der et par ressourcer, der kan hjælpe dig du kan blandt andet læse artiklen: Hvordan tager man den ”svære” samtale med en kollega, der har et alkoholproblem?

Mere information om alkoholproblemer på Jobbet

Du kan finde meget mere information om hvordan man hjælper kollegaer og ansatte med alkoholproblemer på hjemmesiden alkoholbehandlinger.dk under fanen alkoholrådgivning til virksomheder. De tilbyder også gratis telefonisk rådgivning om alkoholproblemer på arbejdspladsen. Telefon 70205501.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *