Sådan kommer du bedst gennem dit malerprojekt

Hvis du står overfor et gør-det-selv malerprojekt, er der en række gode råd, som kan gøre dit arbejde meget lettere. Læs med i denne malerguide og lær, hvordan du bedst kommer gennem dit malerprojekt.

Gør dit forarbejde ordentligt

Uanset om du skal male vægge, møbler eller vinduer, er forarbejdet vigtigt. Det indebærer både afdækning, rengøring og evt. slibning. Der er en meget klar sammenhæng mellem kvaliteten af forarbejdet og kvaliteten af det endelige resultat, så du bør altid fokusere på at gøre forarbejdet ordentligt.

Køb kvalitetsmaling

Når du skal handle til dit projekt, er det ofte muligt at spare penge ved at købe den billigste maling og de billigste pensler. Det betyder dog ikke, at det er en god idé. Prisen og kvaliteten hænger ofte sammen, og den billige løsning kan vise sig at blive den dyreste. Hvis du ikke er tilfreds med resultatet på grund af penslen, kan det nemlig være nødvendigt at gøre det hele om. Og maling af dårlig kvalitet vil holde markant kortere tid end hvis kvaliteten er god, og så er du nødt til at male igen. Hvis du er i tvivl, kan du altid spørge en professionel malermester til råds.

Arbejd struktureret

Når du skal i gang med selve malerarbejdet, kan det være en god idé at lave en plan for udførelsen af arbejdet. På den måde sikrer du, at alt bliver malet lige mange og hvis projektet har en deadline, sørger du for at være færdig til tiden. Især ved større projekter kan det hurtigt blive svært at huske, hvad du har nået og hvad, du ikke har. Når du maler udenfor, er du selvfølgelig afhængig af, at vejret er til det, men indenfor kan du planlægge dig ud af det meste.

Efter malerprojektet: Skil dig forsvarligt af med malingen

Når malerprojektet er færdigt, har du garanteret lidt maling til overs. Med den rette opbevaring kan du sagtens bruge malingen i op til 10 år efter, så det kan sagtens være en mulighed for dig. Hvis du skal af med malingen er der flere muligheder for det. Hvis du vil vide mere kan du læse vores artikel om afskaffelse og opbevaring af maling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *