Skab de helt rigtige rammer med makeup spejle

Skal fruen i huset bruge det gode lys ude på badeværelset hver gang, I skal ud af døren? De fleste danskere nyder et godt lys og et stort spejl, når der skal ordnes hår, lægges makeup eller børstes tænder. Derfor er det vigtigt, at du har indrettet dit badeværelse eller et smart hjørne i soveværelset, så der kan pudres og lægges læbestift uden besvær foran makeup spejle.

Hvad er makeup spejle?

Er du i tvivl om, hvad makeup spejle er? Ofte er et spejl særligt til makeup et mindre spejl på en fod. Det gør det nemt at tage det med sig, hvis der skal ændres lidt på belysningen, eller man skal helt tæt på for at se de fine detaljer.

Nogle modeller er med spejl på begge sider, hvor det ene er et klassisk spejl, mens den anden side er med zoom-effekt. Du kan derfor komme helt tæt på, hvis der er behov for det.

Makeup spejle med spejl på begge sider kan ofte rotere omkring sig selv, så du kan vippe spejlet og få flere forskellige vinkler.

Du kan se eksempler på forskellige modeller hos www.badogfliser.dk. Her er der flere designs at vælge mellem, alt efter om du foretrækker et rundt eller firkantet spejl på fod.

Spejlets historie

I dag tager de fleste det for givet, at vi hvert eneste sekund kan tjekke, hvordan håret sidder, og om makeuppen er løbet. Vi skal dog ikke ret lang tid tilbage, før de færreste havde mulighed for at se deres ansigt dagligt i makeup spejle.

Mennesket har altid været fascineret af sit eget spejlbillede, og vi har iagttaget os selv i vandpytter og spejlblanke sten. Der er dog langt fra spejlbilledet i vand til det klare billede, et spejl kan give.

Spejle var tidligere kun forbeholdt de rige, fordi de var sjældne og dyre at fremstille. De var mindre af størrelse og blev lavet af enten metal såsom sølv og guld eller polerede sten.

Det var først i 1500-tallet, at det i Venedig lykkedes at fremstille en forløber til det spejl, vi alle benytter i dag. Det er nemlig lavet af glas med en særlig belægning, der gør det muligt at spejle et præcist billede.

Indret badeværelset hensigtsmæssigt

Spejlet er ikke længere forbeholdt de rige og berømte, for det er blevet så let at producere, at det er allemandseje. Derfor indretter vi også vores hjem med spejle, hvor der særligt på badeværelset er tradition for et spejl over håndvasken.

Har du plads og mulighed for det på badeværelset, kan det være en fordel at vælge et stort og langt spejl eller flere individuelle spejle. På den måde kan flere spejle sig på samme tid, så der ikke opstår kø.

Hvis I altid skal kæmpe om pladsen på badeværelset, så findes der andre gode løsninger. Du kan indrette et hjørne med makeup spejle, så det ikke skal foregå på badeværelset.

Hvis du vil indrette et område til makeup, så husk at belysningen skal være optimal. Hvis lyset ikke er optimalt, vil I alligevel ende med at stå oveni hinanden på badeværelset.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *