Skal du bruge en kompostkværn?

Træflis har mange gode egenskaber, såsom at være et fantastisk bunddække i både blomsterbede og rosenhaver.

Man kan også bruge træflis til at lave stier, eller kvæle ukrudt med. Dermed har træflis mange anvendelser, og hvis du har hængt kompostkværn, kan du dele ud at dette værdifulde materiale.

Hvornår du ikke kan leve uden dem

Måske har du noget træ i din have fordi du lige har faldet træ, som du ikke lige ved hvad du skal gøre ved. Det kan være at du bare har lyst til at få det transporteret væk, men du ikke lige synes, at du kan få plads til det i en trailer. I dette tilfælde kan det også være nemmere at bruge en kompostkværn til at kværne træet.

Efter træet er kværnet, kan du skovle det op på traileren. Hvis du kan få traileren ind i haven, hvor træet bliver kværnet, kan ikke være meget hurtigt. Det kan gå endnu hurtigere, hvis du kan få selve kompostkværnen op på traileren og kværne træet direkte ned i traileren.

Det kan være den ultimative løsning til at lave et træ om til transporterbar træflis. Der er faktisk ikke andre måder at lave træ om til træflis på, så hvis du gerne vil det, eftersom træflis er så værdifuldt, så skal du få fingrene i en god kompostkværn.

Hvilken du bør få fingrene i

Der står forskel på hvilke kompostkværn, der er bedst. Det er også personligt og kommer an på hvilke slags træ du regner med at arbejde med, eller allerede har med at gøre.

Spørgsmål såsom hvor store du vil have træflisene, og hvor hurtigt du vil have det skal gå, skal også tages med i overvejelserne.

Det kan virke oplagt, at det bare skal gå så hurtigt som muligt, men det er ikke altid sandt for alle. Hvis kompostkværnet kværner for hurtigt, kan det være, at nogen mister overblikket eller kontrollen over, hvad de kværner, når det gør det. Der er også bare noget tilfredsstillende ved at se noget træ blive kværnet, så det skal ikke overstås alt for hurtigt.

På den anden side er der også andre, som har rigtig travlt, og bare skal frem her i livet med deres haveprojekter. Her ville en hurtig kompostkværn være det oplagte valg.

Størrelsen af fliserne er egentlig også bare en smagssag, og det er sjældent det der gør den største forskel, når du skal ud og vælge dig i kompostkværn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *