Skal du have hund? Det skal du overveje inden

At have en hund er en stor glæde, og det er ikke et valg, som du vil fortryde, hvis blot du er helt overbevist om, at det er det rette for dig. At få en hund er dog en større beslutning end mange måske lige går og tror. Det er nemlig et stort ansvar, og det kræver en større sum penge samt en masse tid.

Står du og overvejer at få en hund, så er der derfor nogle ting, som du bør være opmærksom på inden – det kan nemlig gøre dig helt klar på, hvad du går ind til og hvad du skal have styr på, inden du allerede står med ansvaret.

Hvad kommer det til at koste?

Først og fremmest er det værd at snakke om, hvad det egentligt koster – og hvis du overvejer dette helt seriøst, kan du med fordel lave et excel-ark, hvor du får skrevet alle de nævneværdige beløb ned. Dette excel-ark skal gerne inkludere alle de en gangs udgifter, du får, inden du køber hunden – hundekurv, halsbånd, snor, madskål, vandskål og så videre – men det skal også inkludere alle dem, der kommer løbende som for eksempel hundefoder, vaccinationer og eventuel hundetræning. Du kan finde alt det nødvendige hos Canem.

Derudover bør du også oprette en opsparingskonto, så snart du får din hund, så du er klar til eventuelle akutte udgifter. Pengene her vil primært gå til dyrlægebesøg udover de ”almindelige”, som huden skal til, for at du kan være sikker på, at den er sund og rask.

Hvordan træner man sin hund?

Når først du har fået en hund, så vil du hurtigt opleve – særligt hvis det er en hvalp – at der skal træning til. Men hvordan træner man sin hund? De fleste kan måske gætte sig til, hvordan de får lært hunden at sidde, dække, rulle rundt og så videre. Men dette er tricks, og det er egentligt ikke nødvendigt at lære din hund disse ting.

Det, du i stedet bør fokusere på, er ting som at gå pænt i snor, komme til dig, når du kalder, at blive ved din side og så videre. Du bør også fralære den sine aggressiviteter i forhold til mad, som mange hunde har. Og på den måde er der mange ting og det er hertil meget af din tid går.

Du kan med fordel begynde til hundetræning, hvis det er din første hund, da der vil være meget for jer begge at lære her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *