Derfor gør rotter skade på hjemmet

Rotten er et almindeligt skadedyr, der er at finde i mange byer og forstadsområder. Disse gnavere kan være en stor gene for husejere, da de er kendt for at forårsage skader på hjemmet – og sprede farlige sygdomme.

En af de mest nævneværdige måder, hvorpå rotter kan skade dit hjem, er ved at bide i elektriske ledninger. Rotte har stærke tænder og holder dem skarpe ved netop at bide i ting. Dette kan føre til blottede ledninger, som kan udgøre en alvorlig brandfare. Har man først konstateret et sådant problem, skal man kontakte en elinstallatør, som kan udbedre fejlen, såfremt der er tale om en af de bærende installationer, fortæller vores  elektriker i Kolding. Ved almindelige ledninger, der ikke er en fast del af hjemmets elektriske kredsløb, kan man dog fint selv skifte ledningen.

Derudover kan rotter bide sig igennem rør og andre strukturelle komponenter i dit hjem, hvilket kan forårsage vandskader og andre problemer.

Rotter er smitsomme og yngler hurtigt

Et andet stort problem med rotter er, at de kan bære på farlige sygdomme. Rotter er kendt for at bære bakterier og vira, der kan overføres til mennesker gennem rottens afføring, urin eller deres bid, hvis man skulle være så uheldig. Nogle af de sygdomme, som rotter kan bære, inkluderer leptospirose, salmonella og endda den buboniske pest – også kendt som byldepest.

Rotter er også i stand til at reproducere med en hurtig hastighed, hvilket betyder, at en lille bestand hurtigt kan blive til et stort problem. Hun-rotter kan lave op til seks kuld om året, hvor hvert kuld består af op til et dusin babyrotter. Dette betyder, at en enkelt rotte potentielt kan føre til hundredvis af rotter inden for få måneder.

Forebyg mod rotter

Det bedste du kan gøre, er at forhindre rotter i at komme ind i dit hjem, så du undgår ødelæggelser og de sundhedsrisici, de kan forårsage. For at dæmme op over for rotterne kan du sikre, at du har styr på forsegling af huller eller revner i dit hjems ydre, at du fjerner enhver kilde til mad og vand samt at du rydder op i det rod, der kan give skjulesteder for rotter. Rotter elsker nemlig varme steder at gemme sig – især når det er koldt udenfor.

Du kan også investere i forebyggelse og bekæmpelse af rotter ved at opsætte et ultralydsapparat, som skræmmer rotten med en høj, irriterende lys, på en frekvens udenfor menneskets hørerækkevidde.

Hvis du allerede har en rotteinfektion, er det vigtigt at ringe til en professionel skadedyrsbekæmper, der har værktøjerne og ekspertisen til sikkert og effektivt at fjerne rotterne fra dit hjem – og forhindre deres tilbagevenden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *