Sådan får dine planter mere liv

Hvis du er træt af at dine planter ser sløje og livløse ud, så læs med her. Vi vil nemlig fortælle dig hvordan du kan få dem til at se friske og grønne ud igen. Det er ikke svært, men det kræver en smule arbejde fra din side. Følg vores tips, og dine planter vil takke dig for det!

Sørg for at din plante for den rette mængde vand

Det allerførste du skal gøre, er at sikre at din plante får nok vand. Det lyder måske ret åbenlyst, men det kan let glemmes i en travl hverdag. Sørg for at regulere vandmængden efter behov – om sommeren har planterne brug for mere vand end om vinteren. Så hold øje med jordens fugtighed, og give den et tilskud hvis den trænger til det

Beskæring af dine planter er også med til at give dem mere liv

Beskæring af dine planter har ikke kun en praktisk funktion, men det er også godt for planternes æstetiske udtryk. Beskær grene og blade der ser slidte og brune ud, eller som stritter i alle retninger. Det vil hjælpe din plante med at se smukkere ud, samtidig med at du fjerner de dele der kan være syge eller inficerede.

Giv dine planter lidt lys

Efter et par dage med regn og mørke, kan det være en god idé at give dine planter lidt lys. Det kunne fx være i form af sollys, eller du kan finde et sted hvor der er naturlig belysning. Når man planter har brug for lys for at trives, så sørg for at de får nok. Hvis lys ikke er en mulighed, bør du købe noget groudstyr til planter så du kan give dine planter de bedste forhold.

Giv din plante lidt gødning

En anden ting som dine planter kan have godt af, er at blive gødet jævnligt. Der findes forskellige slags gødning, som kan hjælpe din plante med at få næringsstoffer og forhindre sygdom. Gør det med måde og kun jævnligt – overgødning er ikke godt for planterne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *