Det praktiske bag et dødsfald

Har du mistet et nært familiemedlem?

Det sker jo desværre, at man kan gå hen og miste et menneske, man har kær. Uanset om det er en ven, en forældre, bedsteforældre, så kan det påvirke en utrolig meget. Men vi er ikke ens, og derfor kan vi blive påvirket på hver vores måde. Dermed håndterer vi også sorgen individuelt. Der er dem, som bliver stille, lukker sig inde og har brug for at være alene og tænke. Andre har brug for at få snakket om det, uafbrudt, for at bearbejde bedste muligt.

Opstår der et dødsbo?

Et dødsbo er en efterladt ejendom med ejendele inden i, som den afdøde har efterladt sig. Det er et dødsbo, som kan håndteres, og det forsvinder desværre ikke, ved at man blot lukker øjnene. Det skal tømmes, istandsættes, og til sidst sælges. Læs mere om dødsboer.

Rydningen

Ejendommen skal tømmes for alt inventar i boligen. Uanset om det er en villa, en lejlighed eller andet, så skal det tømmes. Hvis det er en lejlighed, så skal den times forholdsvis hurtigt, fordi den skal nås at istandsættes og udlejes til en ny lejer. Hvis det er en villa, så kan man tage det lidt mere med ro, med at få tømt boligen.

Det kan være en svær situation at gennemgå den afdødes personlige ting og sager. Der dukker ofte minder of, og det kan være psykisk hårdt at blive ved med, at grave i det. Hvis det er alt for hårdt, og man ikke mener, at man kan magte det, så kan man betale sig fra det, så man kan få nogle mennesker, som ikke har et forhold til stedet, til at tømme det.

Istandsættelsen

Når hele boligen er tømt, så dukker der altid nogle ting op, som skal laves. Det kan være tapetet et sted, er revet af, gulvene, der er slidte et sted, eller der kan være værre tilfælde af skimmel. Det skal ordnes, og det skal i sidste ende være i sådan stand, at det kan sælges. Man kan nødvendigvis ikke selv ordne de ting, der skal klares, og det kan være, at man ikke har hænderne skruet ordentlig på til det, men det kan også være, at overskuddet ikke er der. Derfor kan man heldigvis også betale sig fra de pligter, såsom maling, afslibning af gulve med mere.

Salget

Når boligen er blevet tømt, og dernæst istandsat, så er det klar til at blive sat til salg. Jo mere istandsat og indbydende det ser ud, jo nemmere er det at sælge, og jo større chance er der, for at det kan sælges til den pris, som ejendomsmægleren sætter det til. Pengene fra salget, bliver i sidste ende, fordel ud mellem arvingerne.

Hav en advokat med på vejen

Det kan være en god ide, at have en advokat til sparring med i hele forløbet. Advokaten kan klare en masse praktiske ting, og holde kontakten med skifteretten, overholde dealines, og står til rådighed, hvis der opstår spørgsmål, eller eventuelle arvestridigheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *