Dette skal du huske, hvis du overvejer at købe eller sælge bolig

Der er mange ting at tage med i sine overvejelser og som kan være mere eller mindre klogt, når man skal handle bolig. Det gælder, uanset om man vil købe eller sælge. Nogle ting gælder for både køb og salg, mens andre er mere specifikke for det ene eller det andet. Man vil f.eks. som regel komme i kontakt med en ejendomsmægler, uanset om man vil købe eller sælge, men det er noget lidt forskelligt, man skal bruge ham eller hende til.

Gode råd, når du skal sælge

Når man har taget beslutningen om at skulle sælge sin bolig, er det næste skridt at finde ud af, hvordan man vil sælge den. Man kan vælge at forsøge at sælge boligen selv uden hjælp fra en ejendomsmægler. Det kan spare en for nogle penge, som ejendomsmægleren skal have for sit arbejde, men det kan også være en del mere besværligt.

Derfor kan det, for mange, være den rareste løsning at alliere sig med en ejendomsmægler. De ved, hvad de laver, kan reklamere de rigtige steder og tage billederne af boligen på den rigtige måde. Således kan de sørge for, at boligen kommer til at fremstå så attraktiv som muligt, og at de rette mennesker får at vide, at den er til salg. Samtidig håndterer de også alt det juridiske, så det eneste, man selv behøver at være opmærksom på, er nærmest at gøre lidt rent inden fremvisninger.

Vær opmærksom på dette som køber

Står man i stedet på den anden side og overvejer at købe en bolig, er der selvfølgelig også nogle ting, man skal være opmærksom på. Først og fremmest er det godt at huske nogle af tingene nævnt ovenfor – f.eks. at ejendomsmæglerne ved, hvordan de skal tage billederne, så boligen ser så attraktiv ud som muligt. Samtidig kan dette også sommetider få boligen til at se større eller mindre ud, end den er.

Derfor er det en god idé at bede om at få en eller flere fremvisninger, inden man beslutter sig for at købe boligen. Der kan være ting, som det er svært at se på billederne, eller som man ikke helt kan forestille sig ud fra ejendomsmæglerens beskrivelse.

Derudover er det også en god idé at lægge mærke til området, hvor boligen ligger, når man alligevel får den fremvist. Er det et område, man kan se sig selv bo i? Eller er der f.eks. lydgener fra en stor vej eller lignende?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *