Hvad du bør vide om varmepumper

En varmepumpe er en del af et varmesystem installeret uden for hjemmet. Ligesom en air conditioner, kan den køle dit hjem ned, men er også i stand til at levere varme. I koldere måneder, trækker en varmepumpe varme fra den kolde udendørs luft og fører det indenfor, mens den i varmere måneder, trækker varme ud af luften indendørs sådan at hjemmet køles ned. De kører på elektricitet og overfører varme ved hjælp af et kølemiddel. Fordi de håndterer både opvarmning og nedkøling, behøver husejere ikke at installere separate systemer for at opvarme deres hjem.

Hvordan nedkøler og opvarmer en varmepumpe?

Varmepumper genererer ikke varme. De omfordeler varmen fra luften eller jorden og bruger kølemidlet, der cirkulerer mellem den indendørs vifteenhed og den udendørs kompressor for at overføre varmen.

Ved nedkøling, absorberer varmepumpen varmen i dit hjem og slipper den løs udenfor. Ved opvarmning, absorberer varmepumpen varmen udefra og slipper den løs indenfor.

En god løsning til at få dit eget varmepumpesystem er ved at få varmepumpe på abonnement.

Hvilke typer af varmepumpe findes der?

De to mest almindelige former for varmepumpe specialiserer i at trække temperatur enten fra luften eller jorden. Den, der trækker fra luften, er mere populær for boligopvarmning og -nedkøling, mens dem, der trækker fra jorden, er dyrere at installere, men til gengæld er markant mere effektive og har lavere operationsomkostninger takket være jordens konsistente temperatur i løbet af året.

Hvor virker varmepumper bedst?

Varmepumper er mere almindelige i mildere klimaer, hvor temperaturen typisk ikke falder under frysepunktet. I koldere egne, kan de også kombineres med et fyr for at sikre energieffektiv opvarmning på alle dage undtaget de koldeste dage. Når temperaturen udenfor falder for lavt til at pumpen kan fungere effektivt, vil systemet i stedet bruge fyret til at varme op med. Denne slags system kaldes ofte for et dobbelt brændstof system. Det er meget energieffektivt samt omkostningseffektivt.

Hvad består et varmepumpesystem af?

Hovedkomponenter af et varmepumpesystem er de følgende:

  • En udendørsenhed med en spole, der fungerer som en kondensator i køletilstand og en fordamper i opvarmningstilstand.
  • En indendørsenhed, der indeholder en spole (ligesom udendørsenheden) og en ventilator til at flytte luften gennem dit hjem
  • Et kølemiddel, der absorberer og frigiver varmen, når det cirkulerer gennem systemet
  • En kompressor, der sætter kølemidlet under tryk
  • En omvendt ventil, der ændrer kølemidlets retning i systemet for at muliggøre skift mellem opvarmning og køling.
  • En ekspansionsventil, der regulerer strømmen af kølemiddel gennem systemet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *