Familieoverdragelse af ejendom – sådan fungerer det

Når man som forældrepar bliver gammel, og er ved at nå livets efterår, så skal man til at tage stilling til, hvad der skal ske med ens aktiver, og hvem der skal arve hvilke aktiver. Arveret er et meget kompliceret juridisk område, og der er mange forskellige paragraffer og love at tage højde for. Som resultat af dette, så er mange voksne mennesker skræmt ved tanken om at skulle tage stilling til arv, og særligt området med overdragelse af ejendomme til nærtstående familiemedlemmer er et tungt og meget følsomt emne for mange. I denne guide gives en kort opsummering af gode overvejelser, samt en kort guide til hvor man kan søge hjælp og inspiration til overdragelse af ejendomme. 

Gode overvejelser før overdragelse af ejendom

Når man skal overdrage sin ejendom, så er der en række overvejelser, som er gode at foretage sig, før man overdrager ejendommen. For det første, er det en god ide at overveje, hvorvidt overdragelse af boligen er den rigtige løsning. Hvorvidt det er en god ide at overdrage sin bolig til sine børn beror på mange forskellige faktorer og på en individuel vurdering familie til familie. I nogle familier kan det være fordelagtigt at sælge boligen og give pengene som en gave, mens det i andre familier kan være fordelagtigt at overdrage boligen. Den helt store fordel ved at overdrage boligen er nemlig, at man derved slipper for at betale arveafgift. Når man arver en sum penge, for eksempel fra sine forældre, så skal man nemlig betale en arveafgift, der oftest udgør omkring 15 %. Ved at overdrage boligen før forældrene dør, så slipper børnene for at skulle betale arveafgiften, hvilket selvfølgelig er en stor økonomisk fordel. Dog gælder det, at børnene skal være i stand til at betale 85 % af ejendommes værdi, og dermed er denne model ikke fordelagtig for familier med en lav indkomst.

Få hjælp til overdragelse af ejendom

Som nævnt tidligere, så er overdragelse af ejendom et tungt juridisk emne, og mange mennesker søger derfor professionel vejledning for at sikre, at alle lovkrav opfyldes. Hviid Boligadvokater er nogle af de mest anderkendte boligadvokater i Danmark, og det er bestemt ikke uden grund. Hviid Boligadvokater har stor ekspertise på området, og de har i dag kontorer i 10 af Danmarks største byer. Siden 2007 har Hviid Boligadvokater hjulpet hundredvis af danskere med overdragelse af ejendom, og de tilbyder den bedste juridiske service til konkurrencedygtige priser. Med andre ord, hvis du søger en pålidelig boligadvokat til en fornuftig pris, så er Hviid Boligadvokater det rigtige valg for dig. 

Søg inspiration 

Når du skal beslutte dig for, om du vil overdrage din bolig eller ej, så er det en god ide at konsultere professionelle. Alternativt kan du konsultere andre mennesker ligesom dig, som har erfaring med overdragelse af ejendomme. Ved at konsultere en ligesindet, der har erfaring, får du et jordnært syn på sagen, hvilket kan hjælpe dig med at tage en beslutning. Uanset hvad, så er overdragelse af ejendom en fantastisk mulighed. 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *