Hvad laver en anlægsgartner?

Anlægsgartner tager sig af mange forskellige slags opgaver – lige fra anlægs- og plejeopgaver til designopgaver. Hvis du gerne vil blive klogere på, hvad en anlægsgartner mere konkret laver, så kan du med fordel læse med her.

Anlægsopgaver

Anlægsopgaver er et bredt begreb, der dækker over alle former for anlæg af friarealer ved f.eks. boliger, virksomheder, sygehuse, byrum, parker og andre grønne områder. Anlægsarbejde kan være alt fra at lægge sten og fliser til en terrasse eller indkørsel, opførelse af trapper, støttemure og hegn til etablering af græsplæner og plantning af træer, buske og stauder.

Når man anlægger et område, uanset om det er med planter eller fliser, opbygger man et areal, ofte efter en tegning. Der er mange ting, der skal gå op i en højere enhed, f.eks. skal terrænet tilpasses, belægninger og vandafledning skal bygges op og der skal plantes og opsættes inventar. Det er altså ikke bare lige til, men kræver en del professionel viden for at sikre et optimalt resultat.

Plejeopgaver

Plejeopgaver kan omfatte alt, hvad der hører til i kategorien vedligeholdelse af haver og andre udendørs arealer. Det kan f.eks. være fældning og beskæring af træer og buske, klipning af hæk, flytning og/eller deling af planter og endda græsslåning.

Det er altså alt, hvad der på den ene eller anden måde sørger for at haven er i tip top stand, både sundhedsmæssige, men naturligvis også udseendemæssigt, så arealerne rent faktisk kan udnyttes til f.eks. fodboldkampe eller leg i haven.

Rådgivning

Som anlægsgartner ligger man inde med en værdifuld viden om alt inden for haver og grønne områder. Man har altså en rolle som rådgiver og designer i forhold til kunden, uanset om det drejer sig om en privatkunde, en virksomhed eller en kommune. Det er anlægsgartneren, der udarbejder en køreplan ud fra kundens ønsker og behov – og naturligvis også udfører arbejdet, når det er godkendt og aftalt.

Mangler du en anlægsgartner i Kolding? Kontakt Anlægsgartner Brian Stølegaard og få professionel råd og vejledning allerede i dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *