Når stilladsarbejderen er beruset.

Ja, hvis du smiler halv-nervøst, når du læser overskriften, og tvivler på, at det er rigtigt, så kan du hurtigt tro om igen. Det sker derude i den virkelig verden, og det er ganske enkelt skræmmende, at det kan ske. Alene de potentielle konsekvenser ved at drikke i arbejdstiden kan have fatale følger for mennesker sikkerhed.

Det er endda bevist, at nogle brancher i højere grad døjer med alkohol end andre. Det er blevet en grundlæggende kultur, hvor det hører med til arbejdet. Der er naturligvis love og regler, alle skal følge, og her er det ikke tilladt at drikke i arbejdstiden. Men der er pauser og fyraften, hvor der kan komme en masse indenbords. Der hvor der især opstår problemer er, når fx en stilladsarbejder udviklet er alkoholmisbrug, der gør, at personen ender med at dukke beruset op på arbejde.

Når forbruget af alkohol udvikler sig

Det er derfor, at man bør være opmærksom i forbindelse med forskellige kulturer på forskellige arbejdsplads eller ved forskellige brancher. Det kan nemlig ikke blot have konsekvens for arbejdet, der skal udføres. Nej, det handler i lige så høj grad om menneskeskæbner. Og når en kultur dyrkes, kan alle i princippet være disponeret for at udvikle et misbrug, hvilket kan skabe store problemer i den enkeltes liv.

Få hjælp og behandling i tide

Det kan være, at du er på en arbejdsplads, hvor du kan nikke genkendende til denne kultur. Hvis du kan det, bør du være opmærksom. Det er altid godt at lægge mærke til, hvordan personer opfører sig. Måske de tager noget af privatlivet med på arbejde, og det er her, at et muligt alkoholmisbrug måske kan afsløre sig selv. Det er nemlig svært at skjule, og der kan være små tegn, der stikker ud, hos en person, hvor du kan ende med at blive den afgørende faktor for, at personen får hjælp.

Det er nemlig vigtigt, at man hurtigst muligt får hjælp og behandling. Det betyder ikke, at det på et tidspunkt definitivt er umuligt at vende. Men jo sværere misbruget er, jo mindre kan det være, at personen ønsker hjælp. Det er her, du som en god kollega kan træde til og vise sig som den person, der står op for din kollega. Du kan snakke med vedkommende om alkoholbehandling som en mulighed. Det er ikke noget forpligtende, og det kan være en af de bedste begyndelser på at få bugt med misbruget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *