Hvilken tagtype er billigst?

Skal du have et nyt tag – og vil du gerne have at det er billigt? En nyt tag er en stor investering, uanset hvilken tagtype, man vælger, men prisen varierer naturligvis fra tagtype til tagtype – og det samme gør fordele, ulemper og alle de andre forhold, man skal tage i betragtning, når man skal vælge tagtype. I denne artikel tager vi et nærmere kig på de faktorer, der spiller ind på prisen på et nyt tag.

Materialerne

Den første faktor, der påvirker prisen på et nyt tag, er naturligvis de materialer, der bliver brugt. Nogle tagtyper er nemlig dyrere end andre pr. kvadratmeter. Tage af tegl, beton og tagpap er her iblandt de dyrere løsninger, da der er en del mere arbejde forbundet med at lægge taget, primært undertaget/underlaget, som findes i mange forskellige afskygninger og prisklasser. Tage af stål og eternit er derimod billigere i forhold til den endelige pris.

Tagets levetid

En faktor, der spiller ind på prisen op længere sigt, er tagets levetid. Det er her bedst at vælge en tagtype, der holder i mange år, så man kan udsætte en udskiftning. Som med så mange andre ting, så hænger pris og kvalitet sammen, så det er her ikke nødvendigvis den billigste tagtype, der holder længst. Faktisk er tegltaget det mest økonomiske valg, da det kan holde i mere end 70-80 år, altså en hel levealder. De andre tagtyper kan ikke helt følge med, men der følger normalt en garanti med på alt fra 15-50 år.

Vedligeholdelse

Nyere teknologier har generelt gjort vedligeholdelsesopgaverne ved alle tagtyper mindre. Der vil dog stadig være forskelle mellem tagtyperne i forhold til graden af vedligeholdelse. Tegltaget kræver f.eks. mindst vedligeholdelse, men alle tage vil på et tidspunkt – grundet vores klima – blive ramt af alger og andet smuds. Det vil derfor altid være en god idé at investere i jævnlig vedligeholdelse i form af en algebehandling. Det sikrer også et smukt tag år efter år.

Husets udseende

Ikke alle huse kan bære alle slags tage. Nogle huse har f.eks. en bestemt hældning, der kan komme i vejen for en bestemt tagtype, imens andre huse kan måske slet ikke bære de tungere tagtyper som f.eks. tegl. Derudover handler det også om at finde et tag, der helt æstetisk passer til huset, og her er det især husets udseende og omgivelser, der spiller ind. Tagtypen er altså ikke ligegyldigt, hvis du gerne vil sikre et flot hus.

Der er altså mange faktorer, der spiller ind på prisen – og der er altså ikke én specifik tagtype, der kan siges at være billigst for alle. Hvis du gerne vil have en mere konkret pris, kan du altid prøve denne tagberegner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *