Indret haven så der er plads til din hund

gør du ved at tænke forskellige elementer ind i din have. Her kommer nogle ideer til den perfekte have til hundeejeren.

Indret med skyggefulde steder

En hund tåler ikke at være ret længe ude i den bagende sol. Derfor er det en god ide, at tænke nogle skyggefulde steder ind i din have. Der skal helst være mindst et sted i løbet af dagen, hvor der er skygge. Måske har du en terrasse, hvor skyggen kommer i løbet af dagen. Men hvis du mangler flere steder, kan det være en god ide med for eksempel et æbletræ eller et andet frugttræ. De skaber dejlig skygge, og skyggen flytter sig i løbet af dagen. Helt perfekt for menneskets bedste ven. Se lækre æbletræer på Plantecenterfyn.dk.

Prioriter et græsareal

De fleste hunde elsker at lege fangeleg eller ”kast og hent bolden”. Derfor er en god græsplæne en super god ide. Her kan din hund nemlig lege, både alene og sammen med dig eller dine børn. Der er ikke noget hyggeligere end at lege med sin bedste firbenede ven. En rimelig størrelse græsplæne vil også medvirke til, at din hund kan underholde sig selv engang imellem, og ikke nødvendigvis behøver en ekstra gåtur, eller at du er med ude i haven. En bold og din hunds yndlingslegetøj kan være nok, til at underholde i lang tid. Måske har du en hund, der elsker at følge med i alt hvad der sker? Det kan en god stor græsplæne nemlig også bruges til.

Sørg for at din have er sikker for din hund

Når man har hund, er det yderst vigtigt, at haven er et sikkert sted at færdes for din hund. Først og fremmest må du få indhegnet din have. En indhegnet havegiver både hunden sikkerhed og tryghed samtidig med, at du også kan føle dig tryg ved at lukke din hund ud i haven. Højden på hegnet og størrelsen på hullerne i hegnet kommer meget an på, hvilken hund du har. Sørg for at købe det rigtige hegn, så hunden ikke kan stikke af. At gøre haven sikker betyder ikke kun, at den skal være aflukket. Du skal også tænke over, om du har planter eller blomster, der er giftige for din hund. Hvis du er i tvivl så spørg dig til råds.

Hold haven opryddet

Når man har en hund, der også benytter haven, er det vigtigt, at man ikke har farlige genstande eller haveredskaber til at ligge og flyde. De kan være til fare for din hund. Det kan være græsslåmaskinen eller riven for eksempel. Sørg altid for at det bliver forsvarligt sat tilbage i skuret, hver gang det har været i brug. Ved at følge disse 4 enkle råd kan du skabe den perfekte have til dig og din hund. Så er I sikret mange timers leg og hygge i den hundevenlige have.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *