Ingen ny indretning uden nye friske faver

Har du også gas – så skal der males

Hvis man er den heldige ejer af et gaskomfur, så må man også leve med bagsiden af mønten, som er den sod der kommer af at have åben ild fra gas i sit hjem. Det er ikke noget vi er særligt bevidste om, da sod virker som en ting fra fortiden. Det er imidlertid helt naturligt og uundgåeligt, og derfor må man forholde sig til det. Der er dem der ignorerer dannelsen af sod på væggene, men de fleste af os vil gerne have et pænt og indbydende køkken, og så bliver man nødt til at skride til handling. Man kan skrubbe afsted, hvilket kan afhjælpe lidt, men hvis man virkelig vil gøre noget, så skal man male med nogle års mellemrum.

Et flot køkken liver op

Til alle dem der tvivler, om det er det værd at vedligeholde sit køkken, jo det er det! Og det er fordi vores køkken er det vigtigste rum i huset på mange måder. Det er ikke bare her vi spiser vores mad, det er også vi finder sammen i hyggelig snak, og desuden er køkkenet sandsynligvis en direkte forlængelse af spisestuen. Derfor er køkkenet i forbindelse med alle aspekter af det udadvendte sociale liv vi har, når vi har venner og familie på besøg. Et pænt køkken skaber også tillid og appetit hos gæsterne, hvorimod et sodet og grimt køkken gør, at gæsterne måske mister lysten til at spise mad derfra. Det ville være omtrent det værste det kunne ske. Vi lever i en tid, hvor vi er på vej ud af corona-epidemien så småt, og vi har derfor brug for at se hinanden, at være sociale. Og så duer det bare ikke, at have et ugæstfrit køkken.

Hvorfor male?

Du spørger måske dig selv hvorfor man ikke bare kan skrubbe soden væk. Sagen er, at det er meget svært at gøre, uden at beskadige den eksisterende maling, og dermed gøre mere skade end gavn. Det er desværre sådan landet ligger, og derfor bør man medregne maling en gang imellem i ens vedligeholdelsesbudget for køkkenet. Det fortæller de ikke, når de sælger et SMEG komfur ude i hvidevare butikkerne, men det burde de måske.

Når du skal have malet kan det anbefales at finde en professionel maler, så du kan få et ordentligt resultat. Det at male er i sig selv en svær opgave, men køkkenet er især svært at male så det både er flot, og så man undgår malerstænk på skabe og så videre. Det er en smal sag for en professionel, men som amatør kommer man så nemt ud i uføre, når man prøver selv. Det er lige fra ens arbejdsstillinger, der bliver akavede og risikable, til ens mangelfulde afdækning og til ens dårlige malerteknik.

Når det hele er blevet gjort, så vil du tydeligt kunne se forskel, men du burde tage før og efter billeder, da det virkelig er en enorm forskel der er i spil. Så vil du måske også nemmere kunne minde dig selv om næste gang maling om et par år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *