Sådan fikser du VVS-skader

Oplever du sommetider, at du løber ind i forskellige VVS-skader hjemme i din bolig? Det er ganske normalt, og det er en rigtig god idé at få dem løst, inden de udvikler sig til store og dyre problemer. Du er muligvis typen, der med det samme ringer efter en håndværker, lige så snart at du opdager en skade. Men faktisk er der mange mindre skader, du sagtens kan klare på egen hånd. På den måde slipper du for at skulle bruge rigtig mange penge på en VVS’er. Du kan her i artiklen læse meget mere om, hvordan du fikser VVS-skader selv derhjemme.

Det kræver det helt rette udstyr og værktøj

Hvis du vil i gang med at fikse VVS-skader på egen hånd, kræver det først og fremmest det helt rette udstyr. Du finder masser af gør-det-selv-udstyr hos Jem og Fix. På den måde kan du vide dig sikker på, at du altid har det helt rette værktøj lige ved hånden, uanset hvilken opgave du står overfor. En typisk VVS-skade er eksempelvis et tilstoppet afløb. Hvis du vil fikse denne skade, skal du først tage indsatsen ud og efterfølgende vaske den med en opvaskebørste og opvaskemiddel. Derefter sætter du indsatsen tilbage igen og fylder den med vand.

Det gør du, hvis håndvasken er tilstoppet

En anden typisk skade er en tilstoppet håndvask. Denne type VVS-skade skyldes i langt de fleste tilfælde, at vandlåsen under vasken er stoppet til, og den kan du nemt fjerne. I den forbindelse skal du bruge en spand og nogle klude. Først skruer du samtlige dele af røret af, og såfremt vandlåsen er af plastik, har du ikke engang behov for værktøj. Derefter skal du i gang med at gøre røret rent indeni. Det lugter naturligvis, men til gengæld er det meget hurtigt overstået. Til sidst skal du montere alle delene igen, og her er det vigtigt, at du tjekker, at vandet er i stand til at komme gennem rørene.

Sådan fjerner du de mørke fuger mellem fliserne

En anden meget almindelig VVS-skade er mørke fuger mellem fliserne. Det er ikke altid en farlig skade, men det er til gengæld en grim skade. Hvis du vil gøre disse rene og pæne igen, skal du vaske fugerne. Til dette arbejde skal du bruge Rodalon, og her er det vigtigt, at du vælger den model, der er til indendørsbrug. Rodalon vil med det samme fjerne de mørke og grimme fuger, og samtidig vil det uden tvivl dræbe skimmelsvampen.

Lad de professionelle fagfolk om at undersøge dit utætte vådrum

En anden kendt VVS-skade er et utæt vådrum. Denne type skade er dog ikke noget, du selv kan ordne, men i stedet bør du med det samme tage kontakt til en fagmand. Find let en VVS-håndværker her. Grunden til det er, at det er nødvendigt at undersøge, om vandet har gjort skade på gulvet og væggene i rummet. Hvis det er tilfældet, skal fugten fjernes, hvorefter utætheden forsegles. Det er således ikke alle VVS-skader, du selv kan fikse på egen hånd, men nogle gange er du bare nødt til at ringe efter professionelle fagfolk.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *