Hvilket lån skal man tage til hus og have?

Selvom det i mange tilfælde kan være en billig opgave, der blot koster blod, sved og tåre, når man skal ordne hus og have, så er der også situationer, hvor det kan være en rigtig kostelig affære.

Det kan være, hvis der skal laves den helt store renoversion af haven, eller måske skal hele huset have en genopfriskning. Det er ikke billigt, især ikke, hvis man nu ønsker at få det gjort perfekt af en professionel.

Hvis økonomien ikke er til det, er der heldigvis stadig muligheder for at få det ordnet. Det kræver blot et lån, men hvilket lån skal man lige vælge? Det tager vi et kig på her.

Den lille tur

Er vi ude i småtingsafdelingen, hvor det kun er det mindste, der skal laves, så kan du nøjes med det smslån eller et mikrolån. Her kan du nemlig låne småpenge op til få tusinde kr. Disse penge kan du evt. bruge til lidt udstyr eller til materialer.

Med et smslån ansøger du via din telefon med dit Nem-ID, og penge står så på din konto blot en time efter, at du har søgt om dem. Så du kan allerede gå i gang med renoveringen med det samme.

Mellemturen

Er det en medium-omgang, som du skal i gang med, hvor du måske kan klare noget af det selv, men har brug for en professionel til resten, så kunne det være kviklånet, der var lige noget for dig.

Her kunne https://moneybanker.dk/ anbefales, da de udmærker sig i disse lån. Et kviklån kræver hverken sikkerhed eller forklaringer, og du får pengene indenfor ganske få dage.

Du kan typisk låne op til 15.000 kr. med et kviklån, og det burde være nok til, at du kan få gjort noget ved både din have og dit hus. Vil du gerne have konkrete råd til håndteringen af din privatøkonomi, kan du anbefales at deltage i et foredrag som det her.

Den helt store tur

Er du ude i, at både hus og have skal have den helt store tur, så bliver det nok en kostelig affære, og så skal du op i det, der hedder et forbrugslån. Med et forbrugslån har du mulighed for at låne op til 350.000 kr. og det bør være mere end nok, medmindre du altså planlægger at rive dit hus ned og bygge et helt nyt.

Med et forbrugslån behøver du ikke stille sikkerhed, og det er heller ikke nødvendigt at forklare, hvad pengene skal bruges på. Du vil typisk kunne vælge mellem at betale pengene tilbage i en periode mellem 1 til 15 år. Nogle tænker fejlagtigt at SU stort set er et gratis lån, men som man kan læse i denne artikel fra UgebladetA4, er det ikke på nogen måde gratis og omkostningsfrit.

Så et forbrugslån bør klart være dit valg, hvis det er den helt store tur, du skal lave med enten dit hus din have eller begge dele.

Når du låner penge, så husk altid at undersøg vilkårene for den aftale, som du indgår. Det er nemlig forskelligt fra lån til lån, hvor mange renter der skal betales, og hvor længe du har til at betale lånet tilbage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *