Påskesolen giver boligejerne lyst til at gå i haven

Når det hvert år bliver forår, og det hele begynder at få blade og blive grønt i april og maj måned, er der forståeligt nok rigtig mange boligejere som har lyst til at gå i haven. Efter en lang og dyster vinter vender det endeligt, og man kan være så heldig, at der er mulighed for at smide overtøjet og i stedet nyde solens varme stråler.

Selvom det kan føles så skønt med det mildere vejr, er det dog ikke tid til afslapning endnu. Nej, som boligejer er der nok at gøre i haven. Når vejret er så godt, er det selvfølgelig heller ikke noget, som man ikke har lyst til. Nej, tværtimod!

Det gode vejr giver lyst til havetid

Når solen skinner, fuglene pipper og bøgen så småt springer ud, kan man virkelig se at det snart bliver sommer! Det giver nærmest kriller i maven, og det eneste man har lyst til, er at komme ud og få jord under neglene. Med så mange fri- og helligdage i forårsmånederne, er der rigeligt med tid til at få gjort det – heldigvis!

Mens man går i haven og arbejder på at få den gjort sommerklar er der rigeligt med muligheder for at nyde den skønne natur, som skyder op af jorden på ny. Man får lov til at være øjenvidne til blomster, som folder sig ud og blade der kommer frem. Skønt!

Der er nok at tage fat på efter vinteren

Efter en lang vinter brugt indendørs i selskab med varm kakao, gløgg og æbleskiver, er det blot skønt at skulle ud i haven igen i forårssolen. Der skal nok være rigeligt at tage fat på! Uanset hvordan du har indrettet din have og terrasse, er der nok rigeligt, der skal have en kærlig hånd for at blive klar til sommeren på ny.

Det er derfor en rigtig god idé at få startet på projekter i haven så tidligt, som vejret og tiden tillader det. Græsset skal slås, buske og træer skal klippes til, der skal luges for ukrudt, køkkenhaven skal klargøres og måske allerede sås i, terrassen skal fejes og havemøblerne hentes frem.

Med så mange dejlige aktiviteter i haven om foråret, er det godt at sætte rigelig med tid af til det, så det ikke er noget man skal stresse over. I stedet kan man klare havarbejdet med ro i maven, og på den måde have tid til fuldt ud at nyde det!

Gør havearbejdet let

Havearbejdet kan godt være lidt af en mundfuld efter en lang vinter. Gør derfor havearbejdet så let for dig selv, som du overhovedet kan. Brug en god plæneklipper til at slå græsset, en god hæktrimmer og put det hele i en haveaffaldscontainer for let at kunne komme af med det igen. Se mulighederne for en container til affald her.

Gør du dit bedste for at gøre havearbejdet så let som muligt, vil du helt sikkert kunne nyde haven om foråret!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *