Optimér din bolig og spar mange penge

Som boligejer er man sikkert bekendt med, at der er mange udgifter på at eje et hus. Man skal betale af på sit lån, betale ejendomsskat, vand-, varme- og elregningen skal betales, og er der noget, der går i stykker, skal man også stå for det.

Der er derfor ikke noget at sige til, at rigtig mange boligejere gerne vil optimere deres bolig, sådan at de kan spare penge der, hvor det er muligt. Der er faktisk også mange muligheder i hjemmet for at kunne spare penge. Læs med her, og få idéer til, hvordan du kan spare penge i dit hjem.

Sådan kan du spare penge på vandregningen

Et af de steder hvor de fleste kan spare en sum penge, er på vandregningen. De fleste har et højere forbrug af vand end hvad nødvendigt er. Selvom vi er så heldige at leve i en del af verden, hvor vand ikke er noget problem at hente, skal vi stadig huske på ikke at overforbruge det – både for miljøets og for pengepungens skyld.

Hvis ikke du allerede har installeret sparebrusehoveder i dit hus, er dette en oplagt mulighed for at kunne spare penge. Derudover kan man også spare penge ved at ændre sine vaner, når det kommer til vand. En simpel ting som ikke at lade vandet løbe, når man børster tænder eller vasker op i hånden kan gøre en stor forskel på vandregningen.

Det er også godt at tænke over, om man kan tage kortere brusebade, som bruger mindre vand end de lange brusebade eller karbade.

Elregningen er også et sted, man kan spare penge

En anden udgift, man kan spare penge på, er elregningen. De fleste har nogle gange lyset tændt, når det ikke er nødvendigt, eller glemmer at slukke for stikkontakten, når tv’et ikke bruges. Sådanne små dårlige vaner har en meget større indflydelse på det overordnede elregnskab end man først lige kan forstille sig.

Der er derfor god grund til også her at se, om man kan ændre på nogle af ens vaner for at kunne spare penge. Skift lyspærerne til sparepærer og sluk for tv’et og spillekonsollen, når den ikke er i brug. Det er de små vaner som gør den store forskel på ens elforbrug.

Varmeregningen kan være en rigtig pengesluger

Varmeregningen er noget, som mange frygter. Bor man i et ældre hus, ved man sikkert hvor mange penge et dårligt isoleret hus sluger via varmeregningen. Der er derfor god grund til, at man får gjort sit hus så lavenergivenligt som overhovedet muligt. Selvom ny isolering eller en varmepumpe kan være en dyr investering, tjener den sig selv mange gange ind, når først man begynder at spare penge på regningen.

Led derfor efter den bedste løsning til dit hus. Kig på hjemmesiden lavenergi.dk, og undersøg de forskellige muligheder, der findes for at varmeoptimere et hus. Vælg den bedste løsning, og du vil hurtigt opdage, hvor mange penge du kan spare i varme ved blot at have et lavenergihus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *