Sådan finder du den rette farve til stuen

Stuen er et af de rum, vi opholder os allermest i. Derfor er det også vigtigt, at vi indretter os, så vi trives bedst i den tid, vi tilbringer der.

Dine farver på væggen spiller en stor rolle for den måde, du opfatter og påvirkes af et rum på. Derfor bør du tage valget seriøst. Vi giver her gode råd til at finde den rette farve.

Farver giver individuel mening

Når man taler om farver, har de alle en generel psykologi. Grøn er optimistisk, rød er passionens farve, blå skaber ro, gul kan skabe energi etc. farver har derfor altid en grundmening, men denne skal naturligvis også kombineres med dine helt egne præferencer. For lige meget hvad du kan læse om farver, så skal de også mærkes på kroppen.

Et godt råd kan derfor være, at du tager udgangspunkt i en farve til rummet, ud fra om du ønsker netop ro, energi, mystik etc. Men dernæst skal du sørge for, at den også føles rigtig for dig og familien.

Pas på med modetrends

Når du skal vælge din nye farve, kan det sagtens svare sig at besøge et farveland. Men husk at passe på med at hoppe med på sæsonens trends. De fleste af os maler ikke ligefrem vores stuer fra år til år, så det er ærgerligt at hænge på en smart farve, fordi den lige var in for en stund. Derfor er det altid en god idé at tage afsæt i et klassisk fald – evt. i en nuance, du synes fungerer rigtig godt.

Tænk over følgende

Når du skal have en ny farve derhjemme til, skal du huske at også tænke dine møbler ind i ligningen. Desuden er det værd at overveje, hvordan lyset er i rummet. Mærke farver i et mørkt lokale kan f.eks. føles meget tungt.

Du skal naturligvis også vælge, om du selv skal male. Mange finder en god maler, som kan klare opgaven, ligesom vi kender det fra vores egen maler i Horsens, som både rådgiver og udfører det praktiske arbejde.

Sørg altid for at malingen er af en ordentlig kvalitet, hvis du selv køber den i et byggemarked. Dårlig maling er tyndt og kræver meget arbejde – og noget holder endda dårligere end de mest kendte mærker, hvilket kan komme til udtryk, hvis du f.eks. tørrer væggen af med en fugtet klud. Kvalitet er vejen frem.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *