Sådan installeres skabshængsler

Hvis du ønsker at gøre noget godt for dit køkken, er en af de enkleste måder at gøre det på, at udskifte dine gamle skabshængsler med nye. Skabshængsler findes i mange forskellige stilarter og overflader, så du er sikker på at finde et par, der passer perfekt til dine skabe. montering af skabshængsler kan virke som en større opgave, end det egentlig er. Vi har lavet denne trinvise vejledning, så du kan få dine hængsler monteret på nul komma fem.

 

Trin et: Forberedelse af skabslågerne til hængsler

Det første skridt er at fjerne lågen fra skabet. For at gøre dette skal du blot skrue de skruer ud, der holder døren på plads. Når døren er fjernet, skal du bruge en boremaskine til at lave pilothuller til de nye hængselsskruer. Det er vigtigt at sørge for, at disse pilothuller er præcis, hvor du ønsker dem, fordi de vil bestemme, hvor dine nye hængsler skal placeres 

Trin to: Fastgørelse af hængslerne til døren

Når hullerne er boret, er det tid til at fastgøre hængslerne til døren. Begynd med at holde hængslerne på plads og markere, hvor du skal skrue dem fast. Når du har dine markeringer, skal du bore nogle og derefter fastgøre skabshængslet med små skruer. Gentag denne proces for alle hængslerne på døren.

Tip: Når du monterer flere hængsler på en dør, er det nyttigt at starte i midten og arbejde dig udad. Dette sikrer, at din dør hænger jævnt 

Tredje trin: Fastgørelse af skabslågen til skabsrammen

Når alle dine hængsler er fastgjort, er det tid til at sætte døren tilbage på skabet. For at gøre dette skal du blot rette hængselpladerne op på linje med dem på skabet og derefter skrue dem på plads igen. Og således har du nu monteret helt nye skabshængsler og pustet nyt liv i dine køkkenskabe!

Skal du bruge skabshængsler eller andre typer af beslag eller hængsler, så kan du finde et kæmpe udvalg på Beslagfabrikkens hjemmeside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *