Sådan gør du haven klar til foråret

Foråret er snart lige om hjørnet, og så er det måske på tide, at du tager et kig på din have og overvejer, om der er noget, der trænger til en opgradering?

Det er ikke for sjov, man taler om at gøre haven ”forårsklar”. Det kan du læse mere om her!

Hav det rigtige fodtøj på

Når du skal til at ordne haven, så er det for det første vigtigt, at du har det rigtige fodtøj på, så du kan holde til det hårde arbejde. Du skal have nogle sko på, som du kan have på i mange timer ad gangen, uden at de gnaver dine tæer eller klemmer dine fødder.

Det er tilmed vigtigt, at du bærer nogle gode strømper. Du kan finde billige slidstærke sokker, som kan holde til, at du er i haven i mange timer.

Hækken

Når først solen begynder at titte frem, så begynder buskadset at vokse. Det kan derfor være nødvendigt med en forårstrimning. Hvis du f.eks. har en bøgehæk, kan du selv klippe bøgehæk, eller du bestille en professionel til at gøre det, hvis du ikke lige er vant til at skulle håndtere en hækkeklipper.

Køkkenhaven

Der er også mange grøntsager, du kan begynde at så, når foråret er på vej. Du kan f.eks. så kartofler, gulerødder, salat, radiser, jordbær, ærter og meget mere til. Der er bare noget virkelig hyggeligt ved, at man kan gå i haven og finde ting til aftensmaden.

Det er som om, man bliver mere i ét med madlavningen, og hvis først man har prøvet at have en køkkenhave, så vil man nok også gerne blive ved med at have det.

Blomster

Det er også i foråret, at du kan begynde at dyrke en masse forskellige blomster. Du kan selv bestemme, om du vil have en vild blomsteranretning, eller om du forsøger at lave en form for design med dine såninger.

Det gør bare haven mere indbydende at se på, og så er haven desuden også det første, som gæsterne ser, og så er det bare rart, at det ser præsentabelt ud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *