Find det rigtig tag til dit hus

Når beslutningen er taget om, at taget skal skiftes på dit hus, er der nogle overvejelser, som du skal gøre dig i forhold til, hvilket type tag du ønsker til dit hus. Der er både nogle rent praktiske elementer der spiller ind, og derudover er der også den arkitektoniske betydning for husets udseende – det er vigtigt at vælge et komplementerende tag.

Her kommer der et overblik over, hvilke forskellige muligheder der findes inden for tage.  

Der findes mange typer af tage, jeg vil give dig et overblik over nogle stykker af dem her. 

 

Eternit

Et eternittag egner sig til flere forskellige typer af huse. Det er dog især populært til parcelhuse. Eternit er en let tagbelægning og har en levetid på omkring 30 til 35 år. Eternit kommer i forskellige former, den mest udbredte er bølgeeternit, den findes dog også som flade plader – her skal du vælge ud fra, hvilket look du ønsker. 

 

Stål

Et ståltag er en forholdsvis let og billig type inden for tagbelægning. Den kommer i mange forskellige farver og udformninger. Det gode ved stål er, at den eksempelvis kan ligne et klassisk tegltag. Ståltages levetid er omkring 40 til 50 år. 

Tegl

Tegltage er den ultimative favorite i Danmark. Dette skyldes formentlig det flotte udseende og den lange holdbarhed. Et tegltag har nemlig en levetid på omkring 50 til 75 år. Der er mange forskellige muligheder inden for farver og udformning. Eneste ulempe ved et tegltag er, at det er et af de dyreste alternativer. 

 

Tagpap

Et let og billigt alternativ er tagpap. Det passer til alle tagformer, men egner sig særligt til tage med lav hældning eller flade tage. Denne type er også populær på eksempelvis en garage eller et skur. Tagpap er et blødt materiale, derfor er det let at forme efter tagets udformning. Tagpap har en levetid på minimum 50 år. 

 

Der findes selvfølgelig også betontagsten og stråtag – Se hvad et nyt tag koster

 

Udover forskellige typer af tagbeklædning, så findes der også forskellige tagformer. Her under ser man typisk saddeltag, som er den mest almindelige tagtype, det er hvor to ens tagflader møder hinanden i rygningen. Derudover findes der flade tage, som ligesom i navnet angives er dette flade tage, dog er det et krav, at disse minimum har en hældning på 1,5%. Mansardtag er også en mulighed her er der forskellig hældning på tagfladen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *