Guide til valg af den rigtige bore- eller skruemaskine

Skal du have fat i en ny boremaskine eller skruemaskine og er du i tvivl om, hvad du skal kigge efter? Hvilken model du skal vælge? Hvilke typer findes der? Hvad kan de forskellige? Er du i tvivl om disse ting, så følg med i artiklen her, hvor vi forsøger at hjælpe dig med de mest nødvendige overvejelser, så du kan finde den rette til dit behov.

Sådan finder du den helt rigtige boremaskine

For mange er en boremaskine et uundværligt stykke værktøj, uanset om man bor i lejlighed eller hus. Den er uundværlig, fordi den kan bruges til langt de flestes gør-det-selv behov. Derfor bruger de fleste den også relativt jævnligt og for mange betyder det, at man gerne vil have noget der dur, når der skal hænges, hylder op, bores i vægge til rawplugs eller noget helt tredje og måske en mere krævende opgave.

Inden du tager valget og køber, så skal du først og fremmest sørge for at afdække dine behov. Du kan vælge mellem enten en boremaskine, en skruemaskine eller en kombi i form af bore-/skruemaskinen. Vi har herunder skrevet lidt om de forskellige typer, så du kan få en bedre ide om, hvilken du bør vælge til dine behov.

Skruemaskinen

Denne type drejer kun, dvs. den ikke kan køre med lige så mange omdrejninger som en boremaskine. Derfor er den oftest brugt til at skrue skruer i. Den kan dog også bruges til at bore i nogle blødere overflader, som blandt andet kunne være træ. Det vil sige at den kan afdække alle de behov, hvor du ikke har brug for en kraftigere model, hvor der er tale om materialer som kun en boremaskine kan klare, som fx beton eller andre hårde materialer.

Boremaskinen

Når vi snakker en boremaskine, så er der mere power på og du får en maskine, som skal kunne løfte de tunge opgaver. Vi snakker både flere omdrejninger end en skruemaskine og flere forskellige gear, så du kan tilpasse opgaven ift. hvor kraftigt der skal bores.

Skal du bore i beton, så skal du typisk have fat i en slagboremaskine for eksempel. Typisk vil der være en funktion til slagboret. Når du sætter slagbor til, så laver den nogle små stød alt imens du borer, hvilket giver noget ekstra kraft og power til de hårde materialer og muliggør at du kan bore igennem dem. Du kan læse mere om forskellige bygge projekter på bedrebyg.dk

Bore-/skruemaskinen

Denne er det typiske valg for de fleste, når der skal købes ny maskine i byggemarkedet. Den kan både skrue og bore og nogle modeller har også slagborsfunktionen. Så typisk vælges denne, hvis man ønsker en maskine, som man kan bruge til de gængse gør-det-selv projekter som at hænge nye ting op, samle møbler, skrue skruer i eller borer hul i almindelige vægge. Så denne type er klart den der købes mest, da den henvender sig til den almene dansker, som ikke nødvendigvis har alverdens håndværkerkompetencer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *