Pas på dine tænder de skal nemlig holde hele livet

Tandlæger er en vigtig del af vores samfund. De hjælper os med at passe på vores tænder og holde dem sunde. En tandlæge gør en række forskellige ting, lige fra at fylde huller til at udføre rodbehandlinger. Hvis du bor i hovedstaden kan du nemt få en rodbehandling København. Det er vigtigt at gå til kontrol hos tandlægen mindst en gang om året. God mundhygiejne er meget vigtig for at holde dine tænder sunde. I dette blogindlæg vil der blive diskuteret betydningen og vigtigheden af tandlæger og god mundhygiejne. Du vil dermed også lære dig, hvordan du børster og bruger tandtråd korrekt. Mange danskere tænker nemlig, at det er super nemt at børste tænder. Det er bare at køre tandbørsten frem og tilbage, men dette er ikke tilfældet!

Først og fremmest

Det første, du skal gøre, når du børster tænder, er at finde den rigtige tandbørste. Der findes forskellige typer tandbørster på markedet, og det kan være svært at finde ud af, hvilken type tandbørste man skal vælge. Det er vigtigt, at du finder en tandbørste, der passer til dine behov. Hvis du f.eks. har følsomt tandkød, bør du vælge en tandbørste, der er skånsom mod dit tandkød. Man skal altid gå efter en blød tandbørste, da man nemt bruger for mange kræfter når man børster tænder. Derfor vil en blød tandbørste være sagen. Hvis du har en tandbøjle, har du brug for en særlig tandbørste, der kan nå alle kroge og hjørner i munden. Der findes også elektriske tandbørster, som nogle mennesker foretrækker, fordi de synes, at de er mere effektive. Når du bruger en elektrisk tandbørste slipper du selv for at lave de klassiske cirkulære bevægelser. Du skal dog stadig vinkle tandbørsten korrekt, sådan så du rammer tandkødet og dine tænder ordentligt.

Når udstyret er i orden

Når du har fundet den rigtige tandbørste er det tid til at smøre tandpasta på den. Du behøver ikke meget tandpasta, bare en mængde tilsvarende en ært er nok. Hvis det er til børn så skal du bruge endnu mindre. Så kan du begynde at børste dine tænder! Husk at børste alle overflader på dine tænder, både for- og bagsiden. Mange mennesker børster kun tænderne foran, men det er lige så vigtigt at børste ryggen. Det er også vigtigt at børste tungen! Din tunge kan indeholde bakterier, der kan forårsage dårlig ånde. Børst forsigtigt tungen med din tandbørste eller brug en tungeskraber. Når du har børstet alle overflader på dine tænder, er det tid til at spytte tandpastaen ud. Man må nemlig ikke sluge tandpastaen, da den kan indeholde en masse giftstoffer som vil være dårlige for din mave og tarm.

Husk tandtråden

Tandtråd er en vigtig del af mundhygiejnen. Det fjerner plak og bakterier fra mellem dine tænder og dit tandkød. Det er der, hvor tandbørsten ikke kan nå hen, så det er vigtigt at bruge tandtråd regelmæssigt. Der findes forskellige måder at bruge tandtråd på, men den mest almindelige måde er at bruge et stykke tandtråd, som der kan komme mellem tænderne og fjerne det som tandbørsten ikke kan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *